Vraag en antwoord

Wat mag mijn kind mee naar school nemen als tussendoortje en lunch?

De kinderen nemen voor het tussendoortje en de lunch zowel iets te eten als te drinken mee naar school. Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond en verantwoord eten en drinken mee krijgen. Eén stuks fruit en wat drinken is een prima tussendoortje. Voor de lunch nemen de kinderen brood en wat te drinken mee.

Snoep, chocoladekoeken, frisdrank zijn niet toegestaan om mee te nemen als tussendoortje of voor de lunch.

Mijn kind is jarig, wat mag hij/zij trakteren?

Kinderen mogen trakteren als ze jarig zijn, iets lekkers is altijd een verrassing, maar maak het niet te gek. Een cadeautje of een overdadige traktatie met verschillende snoepjes is echt niet nodig. De leerling mag dit voor de eerste pauze aan de kinderen in de klas uitdelen. Wanneer uw kind overgevoelig is voor kleur- of smaakstoffen of andere (toevoegingen aan) voedingsmiddelen, is het van belang dit aan de groepsleerkracht te melden. Bij traktaties kan hier dan rekening mee gehouden worden. Op school mogen de kinderen niet trakteren op lolly’s en harde zuurtjes.

Uitnodigingen voor verjaardagspartijtjes kunt u het beste bij de genodigden in de brievenbus doen. Dit om de teleurstelling bij kinderen die niet worden uitgenodigd te voorkomen. Lukt dit niet, dan mag uw kind na schooltijd de uitnodigingen uitdelen.

Wat voor kleding heeft mijn kind nodig voor de gym?

Voor de gym hebben de kinderen sportkleding nodig. Vanaf groep 3 bestaat dit uit een korte broek, een T-shirt en gymschoenen zonder zwarte zool. In de zomermaanden gymmen we als het weer het toelaat buiten op het sportveld dat achter de school ligt. Dit veld kunnen zij niet betreden met hun gymschoenen van de zaal. Voor de gymles buiten hebben de kinderen buitenschoenen nodig. Soms vinden kinderen het dan ook fijn om in een lange broek te gymmen. Zodra het buitenseizoen begint, ontvangt u hierover van de gymleerkracht bericht.

De kinderen uit de groepen 1-2 hebben ook gymkleding en gymschoenen nodig.

Mijn kind is een kledingstuk kwijt, is er een gevonden voorwerpenbak?

In de hal van de school, naast het mindervalide toilet, staat een blauwe rolcontainer. Hierin stoppen wij alle kledingstukken die wij op het plein of in de gymzaal vinden. U kunt samen met uw kind altijd kijken of daar het verloren kledingstuk ligt. Voor iedere vakantie leggen wij alle gevonden voorwerpen in de hal en plaatsen wij een oproepje in de nieuwsbrief. De kledingstukken die dan niet worden opgehaald brengen wij naar de Kringloopwinkel of geven wij aan het goede doel.

Voor de school ligt een Kiss en Ride strook, hoe gebruik ik die?

Voor de school heeft de gemeente een Kiss en Ride strook aangelegd. Deze strook biedt ouders de gelegenheid om hun kind veilig bij school af te zetten. Het is niet de bedoeling dat u op deze strook uw auto parkeert en vervolgens uw kind tot in de klas brengt. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, afzetten, kus geven en doorrijden.

Mijn kind komt op de fiets naar school, waar zet mijn kind zijn fiets neer?

Veel kinderen komen samen met hun ouders op de fiets naar school. De kinderen zetten hun fiets in de daarvoor bestemde fietsenrekken. Deze kunt u vinden aan het pad van de hoofdingang. Het is de bedoeling dat de kinderen hun fietsen ook daadwerkelijk in de rekken plaatsen zodat het middenpad toegankelijk blijft voor eventuele noodhulp.