Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar de basisschool is niet alleen een spannend moment voor uw kind, maar ook voor u, als ouder. Graag geven wij u informatie over de start op school.

Als uw kind 4 jaar is, is uw kind welkom op school. Van de leerkracht heeft uw kind zo’ n  2 maanden van tevoren een welkomstkaartje ontvangen. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met u en uw kind. Tijdens dit gesprek spreken we ook 2 momenten af waarop uw kind mag komen wennen op school. 

Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich snel thuis voelt in de groep. Om dit proces goed te laten verlopen krijgt ieder kind dat bij ons begint een maatje. Dit maatje is een kindje uit de groep dat al wat langer op school zit. De kinderen krijgen een naamkaartje in combinatie met een sticker (een auto, vlinder, trompet of iets dergelijks). Dit naamkaartje helpt uw kind zijn weg te vinden op school. Het kaartje hangt aan de kapstok, op zijn stoel en op het kiesbord. Zo heeft uw kind houvast bij de dagelijkse routines.

Iedere ochtend gaat de deur van de school om 8.20 uur open en kunt u met uw kind naar binnen. Alle leerkrachten zijn op dat moment ook in de klas aanwezig en zij begroeten iedere leerling persoonlijk. Als uw kind net naar school gaat, bent u van harte welkom om even met uw kind mee de klas in te komen. 

Aan het einde van de dag wachten de ouders buiten op het schoolplein. De kinderen lopen met hun leerkracht mee naar buiten en zeggen tegen hun juf of meester als ze hun ouders of oppas zien.