Naschoolse opvang

Les Petits Kinderopvang op de KWS


Voor- en naschoolse opvang

Sinds augustus 2009 heeft de Koningin Wilhelminaschool op de zolder van de school een inpandige voor- en naschoolse opvang van Les Petits gehuisvest. Meer informatie over de voor- en naschoolse opvang van Les Petits kunt u vinden op hun website: www.lespetits.nl Daarnaast zijn er ook kinderen die gebruik maken van de andere vestigingen van Les Petits, zij worden na schooltijd opgehaald door de medewerkers van Les Petits.

Sinds februari 2015 organiseert Les Petits (in samenwerking met de school) buitenschoolse activiteiten die voor alle leerlingen toegankelijk zijn. Dit is een eerste stap in de richting van een brede school. Dit schooljaar zullen wij het aanbod buitenschoolse activiteiten uitbreiden hebben we de ambitie om het aanbod te laten aansluiten bij thema’s van de school.

Peuterspeelzaal de Kleine Beer

Welkom bij onze peuteropvang op de KWS! Op dezelfde zolder als waar Les Petits de naschoolse opvang verzorgt, is ook peuterspeelzaal De Kleine Beer van Les Petits gehuisvest. Onze locatie ligt in een groene, rustige buurt. We hebben een ruime buitenspeelplaats waar we veel buiten spelen. Binnen maken we gebruik van de gymzaal of doen we creatieve activiteiten. Uitstapjes in de mooie omgeving maken we soms ook.

Onze peuteropvang bestaat uit één groep met 16 kinderen van 2-4 jaar. Dagelijks werken er twee pedagogisch medewerkers. We werken nauw samen met de kleutergroepen van de KWS. De overstap van de peuteropvang naar het onderwijs verloopt hierdoor spelenderwijs. Voor gerichte opvoedondersteuning en coaching van onze medewerkers hebben wij eigen pedagogen in huis.

De peuterspeelzaal is open op maandag, woensdag en vrijdag voor kinderen vanaf 2 jaar totdat de kinderen de leeftijd van 4 jaar bereiken en ze naar de basisschool gaan. Sinds 2009 kunnen kinderen op maandag ook voor een halve dagopvang terecht, waarbij de peuterspeelzaal de lunch verzorgt. U kunt uw kind, als het 18 maanden is, opgeven voor de peuterspeelzaal door contact op te nemen met Les Petits.

Kinderen die de peuterspeelzaal De Kleine Beer bezoeken, hebben voorrang bij plaatsing op de Koningin Wilhelminaschool

Opvangtijden en kosten

Op onze peuteropvang is het naast reguliere peuteropvang tot 12.00 uur, ook mogelijk om op maandag opvang af te nemen tot 13.00 uur of tot 14.30 uur. Ideaal wanneer u halve dagen werkt of ook schoolgaande kinderen heeft.

Peuteropvang valt onder de Wet Kinderopvang, u kunt hier dus kinderopvangtoeslag voor aanvragen als u beide werkzaam bent of studeert. Als u hiervoor niet in aanmerking komt, biedt de gemeente Bloemendaal een inkomensafhankelijke subsidieregeling. Wanneer u woonachtig bent in de gemeente Bloemendaal, kunt u uw peuter voor 2 ochtenden bij ons aanmelden voor een subsidieplaats.

BLOS BSO Tetterodeweg

BLOS BSO Tetterodeweg gelegen in het Tetterode Sportcomplex is maandag t/m donderdag geopend tot 18:30 uur voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Na school wordt er eerst gezellig samen gegeten en gedronken. Jouw kind kan even bijkomen van de schooldag en zijn of haar verhaal kwijt. De buitenschoolse opvang van BLOS is ontspanning en vrije tijd. Graag gaan we er op uit en de natuur in of doen verschillende (sport) activiteiten in de mega grote sporthal van het Tetterode Sportcomplex.

Kinderen leren ook, maar anders dan op school. Door te ontdekken, samen te werken, creatief te zijn maar ook kritisch te leren nadenken. Elke week staat in het teken van tal van leuke, uitdagende activiteiten. Samen met de kinderen wordt er een keuze gemaakt welke activiteiten aan bod komen. Door kinderparticipatie hebben zij een stem. Hoe leuk is dat! En tijdens de schoolvakanties zorgt BLOS voor een afwisselend vakantieprogramma, boordevol gave activiteiten.

Wil je een keer komen kijken? Dan ben je van harte welkom!
Stuur even mail naar P.Catharinus@blos.nl

algemene_folder_blos_bso_digitaal.pdf